Miljövänligt, näringsrikt och gott

Insekter är bland det bästa du kan äta för din kropp, vår miljö och planeten. Punkt slut.

Om oss

 

Få av oss har samma telefon som för 10 år sedan, men många äter samma mat år ut och år in. Precis som tekniken i våra hem uppdateras, borde maten också det i takt med att vi vet mer om vad vi mår bra av. Insekter generellt, och syrsor specifikt, är både mycket miljövänligt att odla, samtidigt som näringsvärdet är högt. Vår första produkt, syrsmjöl, innehåller t ex 68 procent protein, och mer kalcium än i mjölk.

Det bästa vi vet är att höra från er kunder och driva denna matrevolution tillsammans med er. Skriv gärna till oss om ni har frågor eller idéer, vill prata om framtidens mat eller skicka in recept. I slutändan är det ni som förändrar vad vi har på tallriken i framtiden. Vi försöker bara hjälpa er på traven lite.

/Josefin

Josefin Strömberg

Josefin Strömberg

CEO

Josefin@qvicket.se

Redan i dag lever 80 procent av världens befolkning i länder där insekter konsumeras dagligen som föda. I och med den drastiska ökningen av välståndet i världen, med en lika drastisk ökning av efterfrågan på protein, är en övergång till mer vattensnåla och miljövänliga proteinkällor ett måste.