Som vi tidigare nämnt ett antal gånger, så är insekter kanske nytt och spännande för oss, medan det är en delikatess i andra länder. Det vet Angelina Jolie, som nyligen berättade för BBC under en resa i Kambodja, om när hon först började förstå grejen med att äta insekter.

Vid Jolies sida var två av hennes barn, Knox and Vivienne, som fick lära sig hur man bäst tillagar olika typer av insekter. När det är dags att smaka berättar de att det smakar som chips.

Jolie testade först att äta insekter när hon besökte Kambodja första gången, för många år sedan. Hon tog på allvar att som turist lära känna kulturen, även matkulturen. Dessutom är många insekter väldigt näringsrika, vilket hon också berättar för BBC, vilket gjorde det enklare att testa första gången.

Det kanske tar ett tag tills vi i väst är helt bekväma med att steka hela insekter och äta med lite krydda, därför har vi valt att mala ner syrsor till ett mjöl. De kommande åren är vi dock övertygade om att även det kommer finnas på västerländska tallrikar inom några år.

Läs mer, och se inslaget i BBC här: http://www.vanityfair.com/style/2017/02/watch-angelina-jolie-eat-bugs