Vi hälsar välkommen och grattis till Marika! Inte bara fyller hon år idag, hon har även gjort sin första vecka på Qvicket! Marika, som studerar agronom-ekonomprogrammet på SLU, kommer jobba hos oss några veckor framöver med kommunikation. Hon berättar om varför hon tycker att vi bör äta insekter. 

Varför sökte du dig till Qvicket?

– Livsmedelsbranschen är väldigt spännade, och jag älskar att hålla koll på alla nya livsmedel. Vi har överlag ätit väldigt traditionell mat länge, som inte varit varken miljövänlig eller näringsrik. Nya livsmedel behövs, och jag vill vara med att utforska det. Jag har ätit mycket vegetariskt, men det blev mycket halvfabrikat och soja, som inte är så bra egentligen. Istället vill jag tänka om och hitta mat som både är bra för mig och miljön – typ insekter! 

Vad lagar du helst med Qvickets syrsmjöl?

– Jag lagade någon vecka sedan ett supergott morotsbröd, det kan ni testa! Jag tänker också att jag ska testa göra pastan som Martin Berg tagit fram recept på, som också finns på hemsidan. 

Berätta något om dig vi inte vet.

– Jag föddes faktiskt nästan blind, kunde bara se några cm fram, men fick synen efter ett halvår. Sen är jag också ganska introvert. Jag gillar att googla på saker jag vill lära mig om och fotar mycket!

Marika kommer framöver att främst arbeta med digital kommunikation med syfte att stärka Qvickets digitala närvaro. Hon studerar  agronom-ekonomprogrammet på SLU och är engagerad i Entrepreneurs Academy. Marika har även eget bolag och fotar en del, samt har jobbat på ett sjukhus i Venezuela.