Vi fick byta några ord med Karl-Mikael Syding, om syrsmjöl och hans träning.

Hej Karl-Mikael Syding! Du är tidigare hedgefund-vd, skriver numera på mikaelsyding.com och driver podden 25 minuter. Dessutom är du mycket träningsintresserad och bloggar om din träning på http://grofv.blogspot.se/.

Utöver det har du även haft tid att experimentera med Qvickets syrsmjöl. Hur fick du upp ögonen för att äta insekter?

Jag slutade äta tamkött hösten 2014 och letade efter komplement till soja, quorn och fisk. Jag gjorde en lista på alla intressanta proteinkällor och hittade ganska snart insekter. Jag funderade ett tag på att odla själv och jag försökte köpa från USA, men snart dök Qvicket upp på radarn.

Du tränar mycket och har en aktiv livsstil. Hur tänker du när det gäller din kost? Passar insekter in?

Jag vill ofta få i mig proteinrika mellanmål snabbt för att hinna med bl.a. träning och hundpromenader; då är en proteinshake perfekt. Syrsmjölet blandar sig bra i vatten så det räcker att snurra mjölet med lite vatten och dricka på en minut, innan jag går vidare till nästa aktivitet.

Det bästa med syrsmjöl förutom att inga riktiga djur kidnappas och mördas är att det innehåller en massa andra nyttiga grejer utöver själva proteinet, säger Karl-Mikael Syding.