Proteiner, järn och nyttiga fetter

Våra godaste och nyttigaste insektsrecept

”Som semi-vegetarian som undviker kött av djurhållningsskäl blir det mycket fisk. Jag tycker syrsor är ett spännande komplement, speciellt då jag tränar mycket och behöver hög proteinhalt. Min favorit är lökpaj med syrsmjöl i degen, något eventuella skeptiker borde prova. Både godare, nyttigare och mer mättande än vanligt pajdeg.” Anna Celander

Insektspionjär och sjuksyrra

”Jag gillar att testa nya saker i köket och provade mjölet både i bakning och matlagning. Min favorit var nog att använda det till pajdeg. Det gav en god smak. Som bonus blev det lite protein även i den vegetariska pajen.” Erik Hultgren

Ledarskribent på BLT

”Miljöpåverkan från matproduktion är en av de största utmaningarna vi står inför – och varje steg mot en hållbar tallrik vid middagsbordet är viktigt. Vi behöver nyttiga livsmedel som kräver lite vatten vid produktion och inte bidrar till utsläpp av klimatgaser. Jag kan erkänna att jag blev lite fundersam när jag först fick prova, men när jag fick smaka ett fröknäcke gjort med Qvicket-mjöl blev jag riktigt positivt överraskad. Gott och bra för miljön helt enkelt.” Sajsa Beslik

Profil inom hållbara investeringar