Sigedals syrsbrownie med lönnsirapkräm

Ingredienser

ca 8 stora bitar

  • 100 g jordnötssmör
  • 50 g kokosolja
  • 2 st ägg (eller äggersättning motsvarande)
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl syrsmjöl
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 dl grädde
  • 1 msk maizena
  • 100 g valnötter

Gör såhär:

Ugn på 175 grader.
Detta recept räcker till en normal ugnsform brownies. Totalt innehåller den 80 gram protein och ger ungefär 8 bitar. Såväl syndig dessert som proteinbar!
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt kakao, vispa försiktigt. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och syrsmjöl. Tillsätt jordnötssmör och kokosolja. Smöra och bröa form, häll i smeten. Baka i ugnen 20 minuter.
Gör lönnsirapkrämen. Vispa ihop lönnsirap och grädde i en kastrull. Vispa ihop maizena och vatten i en skål. Hetta upp lönnsirapkrämen på medelhög värme och vispa ner den lösta maizenan. Koka upp, låt sjuda i två minuter. Krämen tjocknar. Häll ovanpå kladdkakan. Strö krossade eller grovt hackade valnötter över krämen, låt stelna och kallna.
Mums!

 

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *