Pumpa- och Qvicketsoppa med rostade kikärtor

Pumpa- och Qvicketsoppa med rostade kikärtor

Det här en supergod pumpa- och Qvicketsoppa som passar perfekt som förrätt eller lättare måltid. Varför inte skära upp ett par brödskivor, tända några ljus och höstkvällen är räddad! Receptet är särskilt framtaget av kockarna Lina Sandén och Frida Olsson. Hoppas det smakar!

Ingredienser

Till 4 personer:

1 stor butternuttpumpa
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
olja att steka i
grönsaksbuljongtärning
1 msk riven ingefära
½ chili
5 dl vatten
2 ½ dl kokosmjölk
1 dl Qvicket syrsmjöl
½ lime, saften
salt
svartpeppar
400 g kokta kikärtor
1 tsk olivolja
salt
½ granatäpple
½ kruka koriander
½ chili
1 dl pumpakärnor

Soppa: Skär bort skalet på pumpan och dela ner i mindre bitar. Hacka lök och vitlök grovt. Hetta upp en kastrull med olja och fräs löken glansig. Tillför pumpabitarna och buljongtärning, riven ingefära och hackad chili. Låt steka någon minut, slå sedan på vattnet och koka i 10 minuter eller tills pumpan är mjuk. Mixa soppan slät med en stavmixer. Tillför kokosmjölk. Ta upp en slev varm soppa och häll i en skål. Tillför Qvicket syrsmjöl och rör ut i skålen, häll tillbaka i soppan. Smaka av med lime, salt och peppar.

Rostade kikärtor: Sätt ugnen på 200°. Häll av och skölj kikärtorna. Låt de rinna av ordentligt och häll sedan upp i en ugnsfast form. Ringla olivolja över och strö på salt. Rosta i ugnen i 15 minuter eller tills de fått en fin gyllene färg

Servera soppan toppad med rostade kikärtor, granatäpplekärnor, hackad chili, pumpakärnor och koriander. Njut av en smakrik proteinsoppa!

PS. Skriv gärna till oss, eller kommentera här nedan, om du gjorde några ändringar i det här receptet på pumpa- och Qvicketsoppa!

Tags

Upplagt på

oktober 27, 2016

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *