Qvickets glutenfria proteinkakor

,
Qvickets glutenfria proteinkakor

Qvickets glutenfria proteinkakor! Perfekt som snack eller som nyttigare alternativ till fikat. Receptet är utvecklat av kockarna Lina Sandén och Frida Olsson.

Ingredienser (8-10 kakor):

3 dl cashewnötter
3 dadlar
1 ägg
2 krm vaniljpulver, äkta
3 msk kokosmjölk
3 msk kokosmjöl
1 dl kokosflingor
1 dl Qvicket syrsmjöl
1⁄2 dl cashewnötter till topping


Tillagning
:

Mixa cashewnötterna till ett mjöl med en stavmixer eller i en matberedare. Mixa dadlarna i en matberedare. Vispa ägg, dadlar, vaniljpulver och kokosmjölk lite fluffigt. Tillför cashewmjölet, kokosmjölet, Qvicket syrsmjöl och kokosflingor. Arbeta till en fin konsistens och låt sedan vila övertäckt i kylskåpet i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175°. Hacka cashewnötter grovt till topping.

Ta ut degen och forma till bollar. Placera ut på en klädd bakplåt. Tryck till kakorna med fingrarna till ca 1⁄2 cm höga kakor (de flyter inte ut vid gräddning). Strö över cashewnötter och grädda kakorna mitt i ugnen i 15-20 minuter.


PS. Skriv gärna till oss, eller kommentera här nedan, om du gjorde några ändringar i det här receptet på Qvickets glutenfria proteinkakor!

Tags

,

Upplagt på

maj 15, 2017

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *