Qvicketburgare med haricots verts-pommes

Qvicketburgare med haricots verts-pommes

Det här en kanongod Qvicketburgare med haricots verts-pommes som passar perfekt till barnfamiljen eller när du har vännerna på besök. Den riktigt nyttiga burgaren! Receptet är utvecklat av kockarna Lina Sandén och Frida Olsson. Hoppas det smakar!

Ingredienser

Till 4 personer:

1⁄2 dl ättikssprit 12 %
1 1⁄2 dl vatten
1 dl socker
1 rödlök
1 dl majonnäs
1⁄2 chili
salt
svartpeppar
1 dl quinoa
400 g kokta kidneybönor
2 vitlöksklyftor
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 dl riven ost, smakrik
2 msk fiberhusk
1 1⁄2 dl Qvicket syrsmjöl
olja och/eller smör till stekning
300 g haricots
verts, färska
1⁄2 tsk olivolja
4 hamburgerbröd
1 avokado
sallad
koriander

Picklad rödlök: Koka upp ättika, socker och vatten. Låt koka tills sockret har
löst upp sig. Låt svalna. Skiva löken i tunna halvmånar och lägg i en burk eller skål. Häll på vattnet och låt stå svalt till servering.

Majonnäs: Gör majonnäsen genom att röra ihop majonnäs med finhackad chili. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt dra till servering.

Burgare: Koka upp 2 dl saltat vatten och tillsätt quinoa. Låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Låt svalna. Häll av och skölj kidneybönorna. Använd en matberedare eller stavmixer och mixa vitlök, kidneybönor, salt och svartpeppar till en jämn smet. Rör i kokt quinoa, ägg, riven ost, fiberhusk och Qvicket syrsmjöl. Låt smeten dra i kylskåpet i 30 minuter. Forma smeten till 6 burgare och stek på medelvärme i olja tills de är gyllene.

Haricot verts- pommes: Sätt ugnen på 175°. Skölj och fördela haricot verts på en klädd plåt. Ringla över olivolja och salta. Grädda i ugnen i 10 minuter.

Rosta bröden lätt i en stekpanna eller brödrost. Skölj salladen och skär upp avokado. Komponera burgarna och servera tillsammans med haricots verts- pommes. Servera eventuellt med lite koriander som topping.

PS. Skriv gärna till oss, eller kommentera här nedan, om du gjorde några ändringar i det här receptet på Qvicketburgare med haricots verts-pommes!

Tags

, , ,

Upplagt på

november 9, 2016

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *