Proteinrik falafel med syrsmjöl

Proteinrik falafel med syrsmjöl

Det här receptet på proteinrik falafel med syrsmjöl måste ni testa, det är så gott! Dessutom riktigt nyttigt och näringsrikt. Det är Marika Tedroff på Qvicket som tagit fram receptet. Ibland kan det vara lite krångligt med falafel, men man behöver inte fritera dem, utan dessa har vi stekt bara. Det blir lika gott! Om du inte redan köpt syrsmjöl så kan du göra det här.

Ingredienser

Till 2 personer:

1 paket kikärtor
1 dl Qvicket syrsmjöl
1 msk tahini (går utan)
1 ägg
1 vitlöksklyfta
1 msk maizena/potatismjöl
Bladpersilja
Citronjuice från en citron
salt, peppar, chili.

Till servering:

Sås:
Grekisk yoghurt
Citronjuice från en citron
Mynta eller bladpersilja
salt, peppar

Valfritt:
Pitabröd
Grönsaker

Falafel: Mixa samtliga ingredienser i en mixer. Forma till runda bollar och stek på medelvärme, alternativt sätt in i ugnen på 225 grader i 15 min eller tills klara. De ska ha en fin gyllenbrun yta.

Sås: Blanda yoghurt med citronjuice och mynta, salt och peppar.

Servera med grönsaker, sås och pitabröd. Mums!

PS. Skriv gärna till oss, eller kommentera här nedan, om du gjorde några ändringar i det här receptet på proteinrik falafel med syrsmjöl! Till efterrätt kan man till exempel göra den här brownie med syrsmjöl i, så blir den lite nyttigare. Kakao passar mycket bra med syrsmjöl, genom att den fångar smaken väldigt bra.

Tags

,

Upplagt på

juni 22, 2016

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *