Öppen proteinpirog på glutenfri Qvicketbotten

Öppen proteinpirog på glutenfri Qvicketbotten

Öppen pirog är det nya! Perfekt för dig som trött pizza eller vanliga piroger. Öppen proteinpirog på glutenfri Qvicketbotten är perfekt för dig som vill ha något gott och nyttigt! Receptet är utvecklat av kockarna Lina Sandén och Frida Olsson.

Ingredienser

Till 4 personer / 4 piroger:

6 dl kikärtsmjöl
2 dl Qvicket
4 msk olivolja
2 tsk salt
4 dl vatten
4 ägg
1 dl grön pesto
200 g mozzarella
1⁄2 knippe sparris (om sparris är ur säsong funkar även bladspenat)
100 g serrano
1 dl pecorino, hyvlad


Pirogbotten
: Sätt ugnen på 200°. Rör samman kikärtsmjöl, Qvicket syrsmjöl, olja, salt, vatten och ägg till en jämn deg. Kavla ut till fyra runda piroger och lägg bottnarna på plåtar med bakplåtspapper.

 Bred ut pesto och smula över mozzarellaost. Grädda pirogerna i ugnen i 15 minuter.

Ta ut pirogerna ur ugnen. Råhyvla sparrisen tunt med en potatisskalare. Fördela hyvlad sparris, serrano och hyvlad pecorino över pirogerna och servera.

PS. Skriv gärna till oss, eller kommentera här nedan, om du gjorde några ändringar i det här receptet på Öppen proteinpirog på glutenfri Qvicketbotten!

Tags

,

Upplagt på

november 17, 2016

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *