Qvicket syrsburgare är det perfekta alternativet för dig som vill bjuda på något gott, nyttigt och väldigt oväntat! Burgarna lagas på Qvicket syrsmjöl, som är ett glutenfritt och proteinrikt mjöl tillverkat på nermalda syrsor. Utöver 68% protein, innehåller Qvicket dessutom alla essentiella aminosyror och mycket kalcium och järn.

Syrsburgare med Qvicket recept:


Ingredienser (4 personer):
Salt
Svartpeppar
1 dl quinoa
400 g kokta kidneybönor
2 vitlöksklyftor
1 ägg
1 dl riven ost, smakrik
2 msk fiberhusk
1 1⁄2 dl Qvicket syrsmjöl

Tillagning: Koka upp 2 dl saltat vatten och tillsätt quinoa. Låt koka på svag värme i 15-20 minuter. Låt svalna. Häll av och skölj kidneybönorna. Använd en matberedare eller stavmixer och mixa vitlök, kidneybönor, salt och svartpeppar till en jämn smet. Rör i kokt quinoa, ägg, riven ost, fiberhusk och Qvicket syrsmjöl. Låt smeten dra i kylskåpet i 30 minuter. Forma smeten till 6 burgare och stek på medelvärme i olja tills de är gyllene.

Servera med valfritt hamburgerbröd, sallad, lite rödlök, tomat och dressing.