I tre år har Nordic Food Lab i Köpenhamn studerat insektsmat, och det har nu kristalliserats ut en rätt imponerande bok  – On Eating Insects, som går igenom mer eller mindre allt en konnässör av det krälande kan behöver.

”The concept of eating insects has taken off in recent years in the West, with media coverage ranging from sensationalist headlines to passionate press pieces about the economic benefits. Yet little has been written about how they taste, how diverse they are as ingredients, and how to prepare them as food. On Eating Insects is the first book to take a holistic look at the subject, presenting essays on the cultural, political, and ecological significance of eating insects, alongside stories from the field, tasting notes, and recipes by the Nordic Food Lab”

Boken kan hittas här: https://www.amazon.com/Eating-Insects-Essays-Stories-Recipes/dp/0714873349?tag=grubstreetnym-20

Via Grubstreet.com hittade finns en film de gjort för att beskriva arbetet, där de mer eller mindre reser jorden runt för att studera matkultur och recept. Extremt imponerande och välgjort. BUGS the film hittar du såklart på Youtube här:  https://www.youtube.com/watch?v=yuXwsFXfASA

Det vore såklart underbart kul om vi kunde omsätta vår egen receptbok i en film, och om någon därute vill skicka en kort snutt när ni lagar något med Qvicketmjöl eller andra insektsprodukter – bara skicka in till Josefin (josefin@qvicket.se).

Vår kokbok hittar du här – gratis för alla: http://qvicket.se/ladda-ner-var-kokbok/