Ärligt talat känns det inte som första gången, men återigen har insekter pekats ut som en supertrend på matborden inför matåret-2017. Det är det brittiska public service bolaget BBC som i sin Good Food-blogg pekat ut bland annat Tacos, lågalkoholdrinkar och grönsaker från havet som favoriter i år. Men bloggen lyfter även upp trenden runt zero waste och insekter som viktiga trender att följa:

”…as sustainability is increasingly on our radar, the idea of reducing our intake of traditional protein sources like red meat is ever more attractive. Add to this the fact that insects now come in pulverised powder form – this ‘flour’ can be used in pancakes for instance – and it almost sounds appetising.

Vi tycker att BBC är helt rätt ute och hoppas att många hemmakockar i Storbritannien lyssnar. Men tråkigt nog kan jag meddela att BBC inte utser Sverige till mest intressanta matland 2017. Denna ära går istället till Portugal, och speciellt rekommenderas portugisisk vaniljkaka. Kanske dags för Sverige nästa år… Qvicket lovar i alla fall att göra allt för att förgylla svensk matkultur för framtida segrar.

http://www.bbcgoodfood.com/article/food-trends-2017