Hej EvaLinda, du driver en blogg på Sporthälsa.se som heter Konsten att må bättre, och har lagat mat med Qvickets syrsmjöl. Varför var det en produkt du ville testa?

I mitt yrke som lic. personlig tränare, kostrådgivare, hälsocoach mm. är det viktigt att hålla sig à-jour med vad som händer inom hälsobranschen. Jag räknar in Qvickets syrsmjöl till detta. Jag är dessutom väldigt miljömedveten. De senaste åren har jag blivit mer intresserad över att försöka minska mitt ekologiska fotavtryck. Jag är flexitarian idag, men jag är dessutom födoämnesallergiker. Det gör att jag inte kan äta proteinrika växtbaserade livsmedel som andra kan.

Jag tränar väldigt mycket och vill gärna se till att hålla mitt proteinintag stabilt. Det har gjort att jag har hållit ögonen öppna för alternativa livsmedel som kan öka mitt proteinintag, minska min miljöpåverkan och dessutom att det är en bra råvara. Det är viktigt för mig. När jag fick reda på Qvicket och syrsmjölet för ett bra tag sedan har jag bara väntat tålmodigt. Sedan testade jag mina 100gram som jag först köpte har det blivit 1 kilo på senaste beställningen. Jag är jättenöjd med hur enkelt det är att använda, och hur lätt det är att tillsätta i princip vilket recept som helst!

Hur var det att laga mat? Något speciellt du inte testat ännu men som du tror att det skulle passa till?

Jag är som sagt en van matlagare och lagar man från grunden på grund av mina allergier. Det måste jag säga är en av fördelarna med att vara just allergisk. Man får bra mat, varje dag! Jag tyckte att det var väldigt enkelt att använda syrsmjölet.  Hittills har jag till och med gjort glass och efterrätter med syrsmjölet i.

Jag tycker det är kul att inte bara hålla sig inom ramarna. Varför inte se till att boosta upp något som man inte tänker sig skulle vara fullt av protein i? Jag har inte ännu gjort en majonäs, och olika soppor, men det dröjer inte länge förrän jag även provat på det. Det jag dock funderar på är ett recept där syrsmjölet får stå i centrum i rätten, att allt det andra är tillbehör. Har dock fortfarande receptet under utveckling. Ska bli kul att se hur det resultatet kommer att bli framöver när det receptet är klart och provlagat.

Här kan du läsa EvaLindas blogg.